NIEUW: NES

Coaching voor Bedrijfsmedewerkers en Leidinggevenden

Coaching

Hoe ziet coaching eruit binnen een therapeutische praktijk? Kortgezegd: je profiteert als werknemer van een groot scala aan behandelmethodes, die zowel een mentale, emotionele of fysieke ingang hebben, zonder daarbij in diepgaande therapeutische processen terecht te komen.

Coaching betekent in mijn ogen, dat ik er van uitga dat jij zelf alle potentie in je hebt om weer vooruit te komen. En dat ik je help om weer verbinding te leggen met die bron. Of je klacht nu ligt op het fysieke vlak (burn-out, ziek, moe), dynamisch (relaties op de werkvloer, zaken die thuis spelen) of mentaal (zorgen maken, vastlopen in stelligheden of negativiteit): binnen mijn praktijk krijg je zicht op de dynamiek van je klacht en werken we samen aan integratie van een nieuwe manier van kijken en een beklijving van dat wat je onderweg leert.

Integratie

Het integreren van het nieuw-geleerde vindt voor een deel plaats binnen de inzichten vanuit de Neuro Affectieve Psychotherapie: wanneer we de drie delen van ons brein (reptielenbrein (voelen), limbisch systeem (emoties) en prefrontale cortex (denken)) beter begrijpen en leren herkennen, maken we niet alleen nieuwe verbindingen tussen deze hersendelen, we leren ook onze eigen processen te benoemen, zonder het contact met onszelf, ons voelen, ons lichaam, te verliezen. We voelen ons dan completer. Persoonlijk denk ik dat we ook binnen het bedrijfsleven deze richting op (moeten) gaan.