NIEUW: NES

Seeking your Angels, Feeding your Demons

Doen we het niet bewust, dan toch wel onbewust. Iedereen heeft de neiging om ongemak en pijn te vermijden of te onderdrukken, er over te klagen of het op anderen te projecteren, “het van de positieve kant te bekijken” of een oplossing te bedenken. Allemaal heel legitiem en in sommige gevallen ook geen slecht idee, maar op een diepere laag zal het ongemak en pijn gewoon zijn gang blijven gaan. Zeker als het al langer in ons aanwezig is.

Seeking your Angels

Seeking your Angels gaat over het bewust opzoeken van hulpbronnen, die vaak in veel grotere getale aanwezig zijn in je leven dan je denkt. En wanneer we deze hulpbronnen gevonden hebben, gaat het erom dat we ze ook actief kunnen toelaten in ons leven. Wat betekent dat? Als een hulpbron voor jou bijvoorbeeld een vakantie is, of een bezoek aan de sauna, wat gebeurt er dan NU in je lijf als je daaraan denkt? Hoe verandert dat NU je stemming? Of, als een hulpbron je hond is, of een mooi schilderij, wat gebeurt er dan NU in je als je daarnaar kijkt en je beseft dat dit in je leven is? Wat ervaar je dan in je lichaam, wat voor gevoel roept dat op?

We zoeken naar deze positieve reacties die het gevolg zijn van resources, van hulpbronnen. Door de positieve reactie die ze oproepen toe te laten ins onszelf, op dit moment, vormen ze een basis waarop ongemak en pijn zichtbaar kan worden. Zonder dat dit ons overweldigt of doet stagneren. We kunnen dan overgaan tot een onderzoek.

Feeding your Demons

Pijn of ongemak, of dat nu van fysieke, emotionele of mentale aard is, worden “demons” genoemd. Demonen die bewust of onbewust een hoop energie kosten en waar ongemerkt veel aandacht naar uitgaat. De neiging is om deze demonen te bestrijden of te vermijden. Meestal verdwijnen ze dan niet. Wanneer we onze demonen echter geven wat zij werkelijk nodig hebben, transformeren ze naar bondgenoten. Bondgenoten die ons hele systeem op een diepe manier ontkrampen, waardoor het contact met ondergesneeuwde gevoelens en kwaliteiten weer bereikbaar wordt.

 En dat is ook wat Traumahealing werkelijk is: met behulp van krachtbronnen dat wat vastzit in ons, zich in een shock of fixatie bevindt, te bevrijden. Zodat de vastgezette energie weer stoomt en wij weer kunnen bewegen. Met een nieuw bewustzijn. Een glans. Dat is wat Feeding your Demons ons brengt.

Feeding your Demons is het werk van Lama Tusltrim Allione. Ik volg dit spirituele pad en heb de Kapala I training afgerond en bereid mij momenteel voor op de Kapala II training.

Cursus informatie

De cursus Seeking your Angels… Feeding your Demons vindt deze winter en voorjaar plaats in Zuiderlicht Breda. Meer informatie krijg je op de open dag in januari.

De cursus bestaat uit twee fases. De eerste fase bestaat uit 4 vrijdagavonden, waarbij je leert effectief gebruik te maken van je hulpbronnen en de eerste demons “te voeden”. De tweede fase bestaat uit 2 hele zaterdagen en 2 vrijdagavonden, waarin we dieper ingaan op thema’s die je wilt onderzoeken.

 Meer informatie vind je binnenkort op deze pagina of op de website van Zuiderlicht Breda.

,