NIEUW: NES

Therapie in combinatie met NES

Binnen Nederland ben ik een van de weinigen die NES Health inzet in combinatie met lichaamsgerichte psyhotherapie. Een fantastische combinatie.

Binnen de sessies wordt zoals gebruikelijk binnen mijn praktijk eerst gewerkt op de hulpvraag van dat moment. Afhankelijk van deze hulpvraag wordt er intrapsychisch gewerkt, interpersoonlijk, dynamisch, systemisch of lichaamsgericht. Vanuit het werken op de gebieden die zich aandienen en vanuit de focus ontvouwt zich wat ik noem “een veld”.

In dit veld bevinden zich de verdichtingen van energie (ontstaan uit overweldiging, bijeengehouden door overtuigingen, vastgezet door onbewuste gewoontes, zich herhalend door een bepaalde perceptie etc). Deze verdichtingen van energie zijn vaak gebieden waar we sterk mee geidenticifeerd zijn. We zijn als het ware deze verdichting geworden.

Dit leidt vaak tot dissociatie, innerlijke dialogen, strijd, onbalans, pijn, vastklampen aan … wat dan ook! En het leidt tot het idee dat we “ergens van af moeten”. Dit idee alleen al impliceert dat we moeten veranderen, want nu is het niet goed. We moeten dus ergens naar toe, een moment in de toekomst, waar we vrij zijn. Een lange reis. Maar…misschien moeten we nergens vanaf, maar “moet er iets van ons af”. En hoe werkt dat dan?

De waarnemer creëert zijn eigen werkelijkheid.

pagina 1aAlles vindt plaats binnen awareness. Er is niets wat buiten awareness gebeurt. Op het moment dat er iets gebeurt, dan nemen we dat waar. Het is een soort ontvangende staat van zijn. Tot zover is er niets aan de hand. Er komt een moment dat onze waarneming of focus zich richt op iets wat “daar is”. Ons lichaam verstart of verzet zich, er is een idee van “dit is niet goed”. De waarnemer is nu geen neutrale waarnemer meer, maar is geidentificeerd met wat het net heeft waargenomen en is geworden hoe het dit heeft geinterpreteerd. We zeggen dan “ik ben…”.

Als dat “ik ben’ een verstoring of verdichting van energie is die oncomfortabel aanvoelt (so to speak), dan volgt de weg die we kennen van ergens van af willen, hoe het zou moeten zijn, conflict etc. Therapie houdt zich bezig met dit gebied. Liever gezegd: hoe de waarnemer te bevrijden uit daar waar het in vastzit. Of liever nog: hoe de waarnemer dit in feite zelf heeft gecreeerd en hierdoor een scheiding heeft aangebracht tussen zichzelf en de wereld.

De rol van NES

NES Health helpt via de infoceuticals om de verdichte energie weer op te lossen, zodat:

  • De juiste informatie weer aan het lichaam gegeven wordt en het zelfhelende vermogen weer optimaal wordt aangesproken
  • De zwaarte verdwijnt, het trauma zich oplost en inzichtelijk wordt
  • Het licht ongestoord weer op je schijnt (of zoals een client ooit zei: “het lijkt wel alsof ik weer de beter versie van mezelf ben”)
  • Er meer ontspanning, energie en zelfvertrouwen is om (makkelijker) vooruit te komen en ergens op af te stappen.

Lees ook: