wat heeft bodymind-therapy.nl te bieden?
Je hulpvraag concentreert zich vaak op een van de volgende gebieden.
Ik noem de meest voorkomende:
je hebt moeite om de stress, onrust, verwarring of passiviteit die je voelt constructief te reguleren. Dat levert voortdurend (relationeel) ongemak, pijn en soms zelfs angst en depressiviteit op.
een nieuwe, oude of bestaande relatie levert eenzaamheid en conflict op. Of je zoekt naar antwoorden binnen de dynamiek van de familie van herkomst.
je wilt een nieuwe richting inslaan. En je hebt daarin de behoefte dat iemand met je meekijkt. En je pogingen ondersteunt.
je wilt graag je verlangen leven. Maar je loopt onderweg al snel stagnatie op. Waarbij de neiging is op te geven. Of je blijft ontevreden en onrustig. En lijkt het nooit goed genoeg te zijn.
de reguliere gezondheidszorg heeft je weliswaar in beweging gebracht, maar heeft geen antwoord op een diepere laag.
je bent op zoek naar de diepere samenhang tussen lichaam en geest. Denken en voelen. Hart en verstand. Misschien zelfs naar diepere lagen van bewustzijn.
je hebt last van onverklaarbare klachten. Dat kan fysiek zijn. Maar ook emotioneel of mentaal.
PTSS klachten houden je in de greep. Of complex trauma blijft complex.
op de werkvloer loop je tegen ingewikkelde werksituaties aan, die vragen om actie binnen je persoonlijke ontwikkeling.
je hebt geen behoefte aan therapie. Maar je zoekt naast een leuke vorm van psycho-educatie ook regelmatig support tijdens je persoonlijke ontwikkeling.
ik ben gespecialiseerd in deze gebieden
En bied je een veelzijdige manier van werken aan. Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen?
aandachtsgebieden van bodymindtherapy
Ik denk dat we ons binnen onze persoonlijke ontwikkeling altijd op de lijn bevinden tussen ons verlangen en het gebied waar we stagneren. Of een gebied dat vraagt op (meer) ontwikkeling.
Hoe je hulpvraag er ook uitziet, het is goed om jezelf de vraag te stellen hoe bovenstaande er bij jou uitziet. En…wat spreekt je daarin aan, als je onderstaande aandachtsgebieden leest?
Inner worlds
Ben jij iemand die meer in zijn of haar binnenwereld bezig is?
ik bedoel daarmee niet zozeer dat je bij een vervelende gebeurtenis al snel de schuld bij jezelf legt. Of een negatieve situatie op jezelf betrekt. Hoewel dit natuurlijk wel een ingang kan zijn verder te kijken dan je neus lang is.
Nee, ik bedoel hiermee ook of je interesse ligt bij “wat iets met je doet”. Hoe je geraakt wordt door iets. Wat jouw mogelijke aandeel is in een situatie. Ben je je daarin bewust van je lichaam? Je gevoel? Emoties? Gedachtepatronen? En durf je bij bewustwording hierover vervolgens dieper te duiken? Richting meer ruimte. Vreugde?
Outer dynamics
Met mensen die meer met de buitenwereld bezig zijn, bedoel ik niet zozeer de persoon die altijd met zijn vinger naar de ander wijst als er iets vervelends gebeurt. Hoewel dit uiteraard wel een beweging is die vraagt om voorzichtig zelfonderzoek.
Nee, hier bedoel ik dat je bezig bent met relaties. Werk- of groepsdynamiek. Dingen die spelen in jouw gezin van herkomst. Of verder terug in de generatielijnen.
Verlangen als Vertrekpunt
Zelfs als je al weet wat je verlangen is, ren je hier vaak achteraan in de buitenwereld. En zo blijft dat altijd net buiten bereik. Of ben je net niet tevreden als je denkt “dat je het gevonden hebt”.
Dat kan anders. Zowel binnen mijn praktijk als mijn online project Slow Soul Diving is dit hele fenomeen van “verlangen” een aandachtspunt. Leer je verlangen kennen in je binnenwereld. En vertrek vanuit iets wat er al is. Met een glans in je ogen.
Belichaamd bewustzijn
“Wat gebeurt er in je lichaam?” is niet altijd een makkelijke vraag om te beantwoorden. Mijn werk gaat er eerst over wat voor jou persoonlijk de juiste ingang is om je binnenwereld te betreden. Zodat je dieper kan duiken. En ja, dat kan een gevoel of lichaamssensatie zijn. Maar ook een meer mentale ingang kan werken. Zoals een fijne herinnering. Of is het voor jou de aandacht van de ander? De sfeer?
Creëer bewustzijn over je fysieke zelf. Want dat heeft altijd meegedaan. Ook in de tijd dat je nog niet bewust was van jezelf.
Door dit feit mee te nemen in je ontwikkeling, maak je de belangrijke stap dat niet alleen de ander of de situatie/relatie je focus heeft. Jij komt er ook bij.
Contact maken met jezelf begint hier bij contact maken met je lichaam.
Persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer
Wist je dat heel veel situaties op de werkvloer verdacht veel lijken op hoe jij hebt leren omgaan met de dingen in je gezin van herkomst? De kwaliteit die daarin besloten ligt, laat je vaak zien binnen je werk.
Maar… er zitten ook schaduwkanten aan. Die maken dat er conflicten kunnen komen. In je eigen binnenwereld. Of met collega’s. Of klanten.
Leer de link te leggen tussen de manier hoe je werkt en je verleden. En kom automatisch een stap verder.
Complex trauma & karakterstijlen
Ik besteed binnen mijn praktijk een groot deel van de tijd aan werken met (complex) trauma. Ik noem dat bewust worden en in beweging krijgen van diepe fixaties. Want onze blik wordt niet alleen gekleurd door conditionering, Maar ook door trauma.
Misschien ben je deels in staat geweest dingen te verwerken. En deels niet. Of misschien weet je sinds kort dat wat je hebt meegemaakt in je leven meer impact heeft gehad dan je dacht. Of wilt.
Naast dat je geshockeerd kan zijn over wat je is overkomen, heeft zich ook een overlevingsmechanisme georganiseerd. Je karakter. Ook dat is een belangrijk aandachtspunt tijdens je duik naar binnen.
Persoonlijke ontwikkeling bij beperkt budget
Kan dat? Zonder aan kwaliteit in te boeten? Ja! Kijk, klik maar door. Met een beetje zelfstudie inclusief mijn online support en begeleiding gaat er een wereld voor je open.
misschien heb jij deze vraag ook?
Verschillende aandachtsgebieden spreken mij aan. Moet ik eerst een keuze maken voordat ik een intake plan?
De meeste mensen herkennen zich in verschillende aandachtsgebieden. Soms ligt er eentje op de voorgrond. Soms kort. Soms langer. Soms staat jouw aandachtsgebied er niet bij.
Ik heb deze items op deze manier beschreven, omdat dit weerspiegelt wat binnen mijn praktijk vaak voorkomt. Maar het kan natuurlijk best dat jouw hulpvraag er net anders uitziet.
Als je denkt dat mijn werkwijze zou passen, neem gerust contact op. Dan kijk ik met je mee.
Kan ik ook eerst een proefsessie doen, voordat ik me commiteer?
Dar is uiteraard mogelijk. Mijn werkwijze is dan zo, dat we een verkorte intake doen. Daarin komt je hulpvraag duidelijk in naar voren. Vervolgens werken we hiermee.
Je hoeft na de sessie ook niet gelijk te beslissen of je door wilt. Neem je tijd.
Wat betreft de tarieven voor een dergelijke sessie: kijk onder Tarieven en Vergoedingen. Daar vind je alle informatie.
Ik zoek niet zozeer therapie, maar een manier om te kunnen ontspannen. Hoe werkt dat bij jou?
Afhankelijk van de reden van je stress, jouw als persoon en wat je hulpvraag precies is, werk je bijvoorbeeld met ontspanningsoefeningen, beweging/ademhaling, aanraking en/of meditatie.
Ik wil eerst even telefonisch contact. Kan dat?
Je kunt me uiteraard bereiken via onderstaande mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat ik olp werkdagen veel bezet ben.
Mijn advies: stuur een mail en geef aan dat je telefonisch contact wilt. Dan maken we een afspraak hierover.
Mijn vraag staat hier niet bij.
Kijk ook elders op deze website. Bijna iedere pagina kent een FAQ-sectie.
Kun je alsnog niet vinden wat je zoekt? Dan kun je jouw vraag het beste aan me mailen. Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur antwoord.
liever online?
Is het om een of andere reden lastig om naar de praktijk te komen? Of vind je “support on demand” een passende oplossing in een bepaalde periode? Blijf “on track” met mijn online support. En profiteer van speciale online pakketten.
Adres:
Den Haag
Breda
Telefoon:
06 – 51 98 48 20
Email:
contact@bodymindtherapy.nl