06 – 51 98 48 20 contact@bodymindtherapy.nl

feeding your demons

In 2012 kwam ik in contact met Lama Tsultrim Allione. Een van haar werken is “Feeding your Demons”. Een manier om schaduwkanten te integreren in je leven.

Ik had al vanuit diverse richtingen schaduwwerk gedaan. Maar niets is zo doeltreffend geweest als het werken met mijn demonen volgens de methode van Lama Tsultrim Allione.

Het hielp me 11 jaar geleden binnen 6 maanden van mijn rookverslaving af. Vooral omdat inzag dat het niet mijn werkelijke behoefte was die vroeg om een sigaret. Ik schaamde me enorm, weet ik nog,  dat ik ineens op veel dieper level doorhad, dat ik liefde nodig had. Geen nicotine. Tot die tijd had ik die wetenschap een beetje afgedaan met zoiets van: “ja, ja, dat weet ik wel”. En stak dan nog een sigaret op. Nu zag ik dat ik een behoefte had aan liefde. Aandacht. En dat de leegte die daarmee gepaard ging een arousal veroorzaakte in mijn systeem. Een opwinding. Die tot kalmte gebracht wilde worden. Met een sigaret dus. Zodat de belofte “dat het dan beter zou worden” uit zou gaan komen. Ondertussen kwam ik niet toe aan mijn werkelijke en onderliggende behoeften. In plaats daarvan was ik constant bezig mijn arousal tot rust te brengen. En dacht dus dat dit mijn behoeften waren! Zo gaat dat met verslavingen…

Feeding your Demons dus. Het voeden van je demonen. Dat klinkt verrassend. Meestal wil je ergens vanaf. Toch?

Maar dat gaat hier niet op. Je ziet je demonen onder ogen. Fysiek. Emotioneel. Mentaal. In hun hele gestalte. En vervolgens voed je ze. Daar worden ze kalm van. En vervolgens transformeren ze in Bondgenoten. En de energie van de bondgenoot wordt vervolgens geïntegreerd. In je lichaam. In je wezen. Iets wat altijd in zijn afgesplitste vorm de aandacht trok, wordt nu geïntegreerd in een veld van bewustzijn. De kwaliteit van je schaduw kan dan geleefd wordt. En uitdrukking krijgen via je lichaam.

 

feeding your demons dus…

Ontstaan vanuit het Tibetaanse ritueel Chod. Een ritueel waarbij gezongen wordt en het hele proces van het voeden van demonen met een hele groep wordt gedaan. Het stamt uit de 11de eeuw. En de leer van grondlegster Machig Lobdran heeft het patriarchaat eeuwenlang overleefd. Om door Lama Tsultrim Allione in een westers jasje te worden gegoten. Ik ontmoette haar driemaal. Een keer bij het Chod ritueel. Eenmaal in het eerste deel van de opleiding tot practioner. Eenmaal tijdens een oral transmission. En ik volg haar regelmatig via haar instituut Tara Mandala, waar ik meer trainingen volg.

feeding your demons dus…

Ik raakte niet alleen van mijn rookverslaving af. Ik paste het ook toe toen ik ineens op een mysterieuze manier de ziekte van Lyme kreeg. 3 maanden later en minimaal 200 sessies Feeding your Demons verder was de bacterie uit mijn leven verdwenen, ondersteund door homeopathie. En ook de jaren daarna bleef het zijn werk doen op momenten die me volledig onderuit haalden.

Kortom, het proces van het voeden van mijn demonen heeft een speciale plek in mijn hart. En in mijn praktijk.

nieuwsgierig?

Meer weten? Neem contact met me op voor een sessie. Live of online.

Adres:

Den haag

Breda

Telefoon:

06 – 51 98 48 20

Email:

info@bodymindtherapy.nl

Quick links

Inner worlds

Outer worlds

Verlangen als vertrekpunt

Belichaamd bewustzijn

Persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer

Complex trauma

Zelfhulp Plus