06 – 51 98 48 20 contact@bodymindtherapy.nl

human design

Anno 2003. “Zo, en dan ga ik nu je Chart uitprinten.” Ze keek me streng aan, alsof de oplossing “on its way” was en ik daar kennelijk heel erg aan toe was.  Ze was zojuist ongeveer een half uur aan het woord geweest. En mij uit de doeken gedaan waar mijn sterke en zwakke kanten zaten. En dat ik een “heel bijzonder design” had. Maar dat zei ze vast tegen iedereen…

 

Een blauwdruk van je kwaliteiten. En eigenaardigheden

Het enige wat ik me nog echt herinner is, dat ik een “Quadruple Split Definition” was. En dat dit vrijwel nooit voorkomt. In ieder geval super weinig. Ik heb haar uitdraai nog steeds hier liggen. Er is inmiddels iets bij gekomen…

Want 10 jaar later kwam ik iemand tegen die zo enthousiast was over Human Design, want daar heb ik het over, dat ik besloot er opnieuw in te duiken. Om er achter te komen dat ik inderdaad een Quadruple Split Definition was. Iets wat bijna niet voorkomt. En ook een Kluizenaar. En een Manifesting Generator.

Geen idee waar ik het over heb? Ik had dat ook niet. Maar een diepe duik in Human Design liet me een blauwdruk zien van mijn energetische huishouding. Mijn kwaliteiten. En eigenaardigheden.

En het idee was dat ik dat Design zou gaan leven. 

 

Ik was nog niet zo slecht bezig…

Human Design gaf mij in die tijd een bevestiging van een aantal aspecten van mezelf. Aspecten die in mijn persoonlijkheid zaten. Ik had deze wel ontdekt. Maar vond ook dat deze een beetje “raar” waren.

Hoezo wilde ik op vier plekken wonen in de wereld? En waarom zou ik op die plekken verschillende “levens leven”. Met verschillende mensen? Ik deed dat al een beetje. En het beviel me prima. Maar ik schaamde me er ook een beetje voor. Zeker omdat je in therapieland gelijk om de oren wordt geslagen met verstoringen en allerlei ontwrichtende hechtingsstijlen, waar ik dan aan zou lijden. En waar dus “op gewerkt” moest worden.

Nou ben ik niet vies van een diepe duik in mijn binnenwereld. En ik herken ook zeker allerlei niet-veilige hechtingsstijlen, waar ik en mijn omgeving last van hebben. Maar op dit stuk had  en heb ik altijd zoiets van “…en hier blijf je met je handen vanaf.”

En was het daarnaast niet vreemd, dat ik tegelijkertijd mezelf goed voelde bij een soort kluizenaarschap, terwijl ik dat het liefst deed in allerlei werelden, vol met mensen en nieuwe belevenissen? Het liefst op een dag?

Of dat ik altijd “aan” leek te staan. Met superveel energie. En tegelijkertijd me heel relaxed voelde van binnen. Een ster in zelfregulatie. Want dat ben ik.

Human Design gaf mij een bevestiging dat ik nog niet zo slecht bezig was. En dat had ik nodig om me verder te bewegen  op het pad, dat mijn pad was en is. Ook al is dat misschien een beetje gek af en toe.

Human Design en ontwikkelingstrauma

Jij hebt dat ook. Jij hebt ook een eigen blauwdruk van je leven. Van je energiehuishouding. Van je kwaliteiten. En eigenaardigheden.

En net als bij mij zit daar verwarring op. Trauma soms. Waardoor je jouw kwaliteiten en verlangen niet kan leven. 

Er zitten belangrijke aanwijzingen in je Design. Hoe je constructief om kunt gaan bijvoorbeeld met de wereld om je heen. Voor mij als Manifesting Generator is het belangrijk dat ik de respons van mijn onderbuik-gevoel als eerste leidraad neem bij beslissingen op het gebied van relaties en werk bijvoorbeeld. En me niet onbewust laat leiden door zaken die ik mis en nodig heb om me beter te voelen. Want die neging kan er vaak zijn. Ontwikkelingspsychologosch zou je kunnen zeggen dat leven vanuit autonomie hier echt een taak is. 

Heb jij dat ook? Of is het voor jou beter anders te werk te gaan als je jezelf meer wilt profileren? Bijvoorbeeld door anderen eerst te informeren over wat je van hen verwacht. Voordat je al in actie bent gekomen. Of dat je eerst her en der zaadjes plant. En beter kunt wachten op een uitnodiging je kennis te spuien. In plaats van verbitterd te raken “omdat toch niemand naar je luistert.”

Human Design heeft hier een helpende visie op.

Mijn manier van werken

Human Design geeft een geweldige boost aan je leven. Ik gebruik het als gadget in mijn praktijk. Niet als leidraad. Ik kijk eerder naar waar het vast zit in je. En doe een poging daar beweging in te krijgen. Dingen op te laten lossen. Zodat je je Design misschien welkunt gaan leven.

Ondertussen weet ik wel een hoop van Human Design en hoe je in je ontwikkeling gestagneerd geraakt kunt zijn, waardoor je jezelf verhinderd voelt jouw kwaliteiten te leven.

Ik zie daarin Human Design niet als “hoe het moet”. Maar wel als een bevestiging op wat je van binnen al weet. Dat alleen al brengt slapende gebieden in beweging.

Wil je meer weten over jouw Design? Stuur me een mail en ik help je verder.

Adres:

Den haag

Breda

Telefoon:

06 – 51 98 48 20

Email:

info@bodymindtherapy.nl

Quick links

Inner worlds

Outer worlds

Verlangen als vertrekpunt

Belichaamd bewustzijn

Persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer

Complex trauma

Zelfhulp Plus